De Slager

Familie Smit

De Marktslager van de familie Smit is een familiebedrijf dat al drie generaties het vak beheerst. Waar vroeger de koeien nog op de veemarkt werden gekocht, worden ze nu rechtstreeks bij de boer ingekocht – puur Hollands rundvlees. Samen met de boeren zet de familie Smit zich in voor het in stand houden van de Blaarkop in het Groninger landschap. Gezinus bezoekt de boerderijen bijna wekelijks om te kijken hoe het met de koeien gaat.
In de slagerij wordt alles nog met de hand gedaan, ambacht op zijn best. Block & Barrels werkt dan ook met trots samen met deze vakslager.

Runderras

De blaarkop is een oud runderras dat in de Middeleeuwen al voorkwam in Groningen. De koeien zijn egaal zwart of rood met een witte kop. Rond het oog heeft de blaarkop een zwarte of rode vlek, de blaar. Het is een sterk koeienras. Ze hoeven nauwelijks bijgevoerd te worden in de winter, hebben een sterk gestel en hebben daarom geen preventieve antibiotica nodig.

Kwaliteit

De blaarkop is van oudsher een dubbeldoelkoe: zowel een vlees- als melkkoe. Ze zijn daardoor minder belastend voor het milieu. Het grootste deel van het jaar staan ze in de wei en eten daar wat ze tegenkomen. In tegenstelling tot andere rassen verstoort de blaarkop de ecosystemen niet. Ze draagt zelfs bij aan de biodiversiteit! De blaarkop is een goede en duurzame koe.

Het vlees van de blaarkop is gemarmerd, wat een zeer verfijnde smaak geeft. Waar mogelijk serveren wij vlees van de blaarkop. Dat is goed voor de smaak, de kwaliteit en het milieu.

Over ons

Block & Barrels is al bijna een decennium een gevestigde naam, geboren uit een passie voor goed eten, mooie bieren en een stevige dosis Zuid-Afrikaanse sfeer. Het concept ontstond na inspirerende weekenden bij Meatopia, een van Europa’s meest gewaardeerde foodfestivals, en is door drie mannen met een gedeelde droom tot leven gebracht. Dave verwelkomt je als gastheer met zijn geheel eigen stijl. Zijn broer Mark staat in de keuken als chef en brengt de authentieke smaken tot leven. Boudewijn verzorgt de zakelijke kant en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt.

Met eigen recepten, ontwikkeld samen met de Marktslager, en een grote dry-age ruimte waarin we ons vlees perfect rijpen, staat Block & Barrels voor vakmanschap en duurzaamheid. We geloven in een ‘nose-to-tail’ benadering en proberen in onze keuken al het vlees optimaal te benutten, van kop tot staart. De Zuid-Afrikaanse roots van Mark en Dave proef je terug in onze gerechten, en zie je ook terug in de bar en de sfeer van ons restaurant.

Slagersfamilie

Duurzaamheid en vakmanschap. Dat vinden wij belangrijk. Daarom kiezen we voor vlees van de blaarkop en voor scharrelvarkens. Beiden uit de provincie. En daarom werken wij ook samen met familie Smit. Een slagersfamilie die al drie generaties in het vak zit.